Huoltopalvelut

Kylmäapu huoltaa jääkaapit, pakastimet, kylmiöt, lämpöpumput ja ilmastointilaitteet

Meillä on laajemmat kylmäainetta vähintään 3kg sisältävien kylmälaitteiden urakointiluvat sekä sähköasennusoikeudet. Asentajamme ovat koulutettuja kylmäalan ammattilaisia ja heillä kaikilla on ammattipätevyys. Kaikki luvat myöntää Tukes, joka niitä myös valvoo. 

Varaosavarastomme on huomattavan laaja  ja sama pätee myös huoltoautoihimme. Näin varmistamme asiakkaalle mahdollisimman nopean palvelun ilman pitkiä toimitusaikoja.

Hyödynnä kylmälaitteiden ilmaiset huoltovinkit

Ennen vanhaan ”hyvään aikaan” kotona ei ollut muita kylmälaitteita kuin maakellari. Sekään ei vaatinut muuta huoltoa kuin siivouksen silloin tällöin. Nykyään tilanne on hyvinkin erilainen ja kylmälaitteet kuten muutkin tekniset vempaimet vaativat huolenpitoa ja joskus myös korjausta .

Jääkaapin huoltovinkit

Tärkein asia on pitää lauhdutin puhtaana pölystä. Lauhdutin on jääkaapin takana oleva musta ritilä (joissain kaapeissa lauhduttimena voi toimia myös takaseinä). Imurointi kerran-pari vuodessa riittää. Jos kompressori (se musta pyöreä möykky) on kovin pölyinen niin sen voi pyyhkiä kostealla rätillä laitetta kuitenkaan kastelematta.

Muista aina irrottaa sähköjohto pistorasiasta ennen em. toimenpiteitä! Toinen tee-se-itse huollon kohde jääkaapissa on sulatusveden poistoputki. Se sijaitsee jääkaapin sisällä takaseinässä olevan ”kylmän levyn” eli höyrystimen alla. Yleensä höyrystimen alla on kouru johon sulatusvesi höyrystimestä tippuu ja lähtee kourussa olevasta reiästä putkea pitkin kaapin taakse kompressorin päällä olevaan haihdutusastiaan (josta se kompressorin käydessä ja lämmittäessä astiaa haihtuu). Putki pyrkii aikaa myöten tukkeutumaan pölystä, pullanmuruista, jne. Avausta voi yrittää ”ronkkimalla” sisältäpäin esim. pumpulipuikolla.

Pakastimen huoltovinkit

Suurin osa pakastimista vaatii edelleenkin sulatuksen. Arkkupakastin täytyy sulattaa kerran-pari vuodessa. Kaappipakastimen sulatustarve riippuu käytöstä. Sulatus täytyy kuitenkin tehdä kun hyllyt ovat huurteen peitossa, yleensä kolme-neljä kertaa vuodessa. Jos pakastimessa on samanlainen lauhdutin kuin jääkaapissa pätevät samat ohjeet.

Kylmiöiden huoltovinkit

Kylmiöön pätevät samat ohjeet kuin edellisiinkiin. Lisäksi kylmiöstä olisi hyvä vuoden-parin välein irroittaa höyrystimen (se ”kylmäritilä” kylmiön sisällä katossa) sulatusallas. Näitä on sekä muovisia että alumiinisia mutta kaikilla on yhteinen ominaisuus eli niihin kertyy kaikenlaista moskaa, kalkkia, jne. Allas irti ja vaikka pesuhuoneen lattialla tai ulkona kunnon suihkutus ja pesu. Kuivauksen jälkeen allas takaisin paikalleen ja tarkastus että vesi menee sinne minne kuuluukin. Muista varoa höyrystintä sillä lamellit ovat yleensä todella teräviä!

Lämpöpumpujen ja ilmastoinlaitteiden huoltovinkit

Jos sinulla on kotona ilmalämpöpumppu tai jäähdytyslaite niin huoltoon kuuluu lähinnä sisäyksikön suodattimien puhdistus (noin kerran kuukaudessa) ja joissakin laitteissa olevien mikrofilttereiden vaihto (mallista riippuen 1 - 3:n vuoden välein). Kauko-ohjaimen paristot kannattaa vaihtaa aina kun laite tekee jotain ”outoa” tai vähintään kerran vuodessa.

Ulkoyksikön pohjalle kertyy helposti menneen syksyn lehtiä jotka on syytä ”koukkia” pois. Näin varmistetaan sulatusveden poistuminen. Toimintahäiriön sattuessa kannattaa aina vaihtaa kauko-ohjaimen paristot ja tehdä ns. resetointi eli katkaista sähkö muutamaksi minuutiksi sulakkeelta tai pistotulppa irroittamalla.

Tarvitsetko neuvoja?

Näitä suuremmat toimenpiteet on syytä jättää ammattilaisten hoitoon. Neuvoja annamme mielihyvin, joten ota puhelin käteen ja yhteys ammattilaisiimme. Apu saat numerosta (02) 777 710

 

Tarvitsetko apua? Ota rohkeasti yhteyttä

tästä

 

  • Maalämpöpumput
  • Ilmalämpöpumput
  • Ilma-vesilämpöpumput
  • Poistoilmalämpöpumput
  • Jäähdytyslaitteet

Siirry Maailmalämpö Oy:n sivuille